Maashorst

Avondexcursie naar de Boergondische Tuijn in St. Antonis

wanneer:       donderdagavond 12 mei 
waar:              Noordkant 17 in St. Antonis
aanvang:       18.30 uur

Deze prachtige boergondische tuijn is meer dan een tuin alleen, hij bestaat uit verschillende onderdelen. In de biologische Moe'sTuijn vindt je veel soorten tomaten, paprika’s, pepertjes, kruiden, vergeten groenten en eetbare bloemen. In Art-boretum, de siertuin is een pinetum en kunstobjecten van natuurlijke materialen.

Zij hebben hun tuin de naam de ‘Boergondische Tuijn’ gegeven omdat zij culinair koken en -inmaken uit hun biologische moestuin en boomgaard.

Onder grote belangstelling hebben we een bezoek gebracht aan deze tuin met een kwekerij voor vergeten groenten, tomaten, eetbare bloemen en de tuin met een pinetum. In de kwekerij wordt gewerkt met zaai- en oogst kalender van Maria Thun. De zon-, maan- en planetenstand bepalen wanneer er wordt gezaaid en/of geoogst. Voor meer info hierover zie link: www.groenplezier.com  (met zaaikalender) en www.btv-elderveld.nl

Bij aankomst werden de bezoekers over twee groepen verdeeld. De eigenaren leiden ons rond, terwijl ze uitleg gaven over wat deze 'Tuijn' allemaal te bieden heeft. Een bijzondere 'Tuijn’ met een 'Boomgaerd', een biologische 'Moe’stuin', een kas 'de Orangerie', stal de 'Brocanterie' en de 'Tuijnkamer'. In 'Moe’stuin' stond een groot scala aan diverse groenten, fruit en kruiden en eetbare bloemen. In 'de Orangerie' gaven de eigenaren uitleg over de meer dan 150 tomatenrassen!

De plantjesmarkt was een waar succes, er werden volop plantjes gekocht voor de eigen tuin. Na de rondleidingen was er nog een gezellig samenzijn met een heerlijk kopje koffie met een lekker stuk 'kweeappeltaart'. Een geslaagde aftrap van de eerste excursie van dit jaar.

In het fotoalbum nog meer foto's.