Maashorst

Cursus leiding

Maria Hoevenaars, Lotte van den Bosch.


Mijn naam is Maria Hoevenaars-van Hurne, geboren en getogen in Uden. In 1997 heb ik op de tuinbouwschool te Vught de parttime opleiding als bloembinder afgerond, naast mijn werk in de verstandelijk beperkte zorg. Inmiddels heb ik deze zorg verlaten en ben ik vrijwilliger bij de SVPTZ (Palliatieve terminale thuiszorg ). 

Vanaf 2000 verzorg ik de bloemschikcursussen voor Groei & Bloei afdeling Oss e.o. en sinds 2014 ook bij de afdeling Uden. Het is elke seizoen weer een hele uitdaging om een bloemschik-programma te maken wat gevarieerd is en waarbij iedereen gestimuleerd wordt om een mooi bloemwerk te creëren. Ik gebruik altijd een thema en/of we behandelen een techniek die dan aan bod komt. B.v. 'slingerend najaar' of een 'rijg- of klemtechniek'. Ook zijn er altijd twee verschillende items zodat er voor zowel beginners als gevorderden ruimte is om iets te maken wat aansluit bij ieders niveau en wensen.

Door het jaar heen proberen we gezamenlijk enkele mooie bloemschiktentoonstellingen of demonstraties te bezoeken. Dit zijn vooral gezellige, mooie 'uitjes'. Tijdens de lessen zullen een aantal bloemschikboeken ter inzage liggen.

Vooraf krijgt iedereen een mail met de info van materialen en benodigdheden. Ook zijn altijd voorbeelden in de les te zien en op de foto`s in de mail. Van september t/m april wordt er maandelijks hard en gezellig gewerkt met de meest uiteenlopende materialen die iedereen mee brengt. Het wijkgebouw De Balans is erg geschikt hiervoor. Na afloop worden alle stukken gefotografeerd en bij elkaar gezet om samen diverse bloemwerken te bespreken. We letten dan o.a. op de techniek en creativiteit en geven aanvullingen zodat we ook van elkaars werk kunnen leren. De resultaten zijn altijd erg versassend!

Wij gaan weer voor een fleurig, gezellig en creatief bloemschikseizoen en voor Lotte en mij geldt in ieder geval dat wij met veel enthousiasme de lessen zullen gaan verzorgen. 

Een bloemengroet, Maria

==================================================================

Lotte van den Bosch

Ten eerste vind ik het harstikke leuk dat ik me mag aansluiten bij de bloemschiklessen van Groei & Bloei Uden en Maria in deze leuke lessen mag ondersteunen.

Ik ben Lotte van den Bosch-van Dijck, geboren op 14 juli 1992 en getrouwd met Thomas van den Bosch. Wij wonen in Volkel. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de bloemistenopleiding 'Bloem en vormgeving' in Den Bosch. Ik heb daar met plezier niveau 2 en 3 behaald.

Bij mij aan huis en op locatie geef ik bloemschikworkshops onder de naam Flowersbylotte. Iedere maand heb ik een leuke workshop op de planning staan. Kijk voor informatie op mijn site www.flowersbylotte.nl. Op verschillende dagen werk ik ook bij Cor van Schie bloemen in Veghel. Hier leer ik iedere dag nog leuke dingen, die Maria en ik dan natuurlijk weer tijdens de bloemschikavonden kunnen doorvertellen.

Ik hoop samen met alle bloemschikkers heel veel leuke en creatieve bloemstukken te mogen maken!

Veel Liefs, Lotte